Családonként egy bankszámla?

A bankmonitor felvetette, hogy vajon elegendő-e egy család számára a közös bankszámla. Az ötlet nagyon tetszik, ezért ebben a hónapban ez a bejegyzés, amit a közös megjelenési megállapodásunk alapján átveszek.

A segítségedet kérem a youtube csatornám feliratkozóinak számának növelésében, ide a heti bejegyzések hanganyagait és a költségkövetésem kommentárját töltöm fel.

Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne maradj le egy bejegyzésről sem.

Már többször írtam arról, hogy figyeljünk a bankszámlánk költségeire, hiszen elképzelhető, hogy szépen lassan kisebb emelgetések, szokások megváltozása miatt számlacsomagunk már nem versenyképes.

közös bankszámla

Közös bankszámla

Ha tehát úgy érezzük, hogy már nem felel meg a szokásainknak egy bankszámla, akkor könnyen lehet, hogy ugyanannál a banknál számunkra jobb ajánlatot találunk.

Természetesen az sincs kizárva, hogy bankot kell váltanunk. Erre is csak biztatnék mindenkit, mert ugyan unalmas folyamat, de évi többtízezer forint is múlhat rajta.

A magas költségek ellen megoldást jelenthet, ha a pároddal (házastársaddal) közös bankszámlát használtok. Természetesen ehhez szükség van egy erős bizalmi kötődésre, elköteleződésre is.

Ami tehát történik, hogy ha a pároddal közös bankszámlát nyitsz (ami már sajnos jogilag nem kivitelezhető – teljes jogú meghatalmazott lehet a számlatulajdonos mellett valaki), hogy nem kell két számlavezetési díjat fizetni.

Ezen kívül általában a társkártyának is van némi költsége. Erősen csomagfüggő, hogy ez a főkártya díjához hogy viszonyul, elég sok olcsó ajánlat is van.

Az érdekes kérdés azonban, hogy tényleg megéri-e ez a felállás. Hiszen a külön bankszámlával a második két ingyenes készpénzfelvétel is megszűnik.

Különböző feltételek mellett van lehetőség akár teljesen ingyenes számlát nyitni, ezért sokszor a külön számla nem igazán megoldás, különösen, ha a problémát eredetileg sem a számlavezetési, hanem egyéb díjak okozták.

Személyes véleményem szerint egy számla mellé valamelyik fintech szolgáltató alacsony költségű számlája jó kiegészítő lehet.

A Bankmonitor eredeti bejegyzése itt található.

Remélem tetszett a bejegyzés, kommentelj bátran, nézz körbe, vagy oszd meg a barátaid közt (kattints a lenti facebook gombra).

Comments are closed.