Ha a rádióból üzennek az inflációnak…

Ha Nevenincs országban, a rádióban karvalytőke multiknak előre bejelentik, hogy (az előző jó pár) bőrlerántás után még egyre készülnek, akkor mit fognak csinálni?

Remélem az említett Nevenincs országban a profitorientált vállalkozások a következő bőrlerántást nem a következő áremelésre való felhívásként értelmezik. Hanem, mint minden rendes Népköztársaságért dolgozó, megvizsgálja az árait, hogy csökkentse azokat!

Aki nem így tesz, az a nép ellensége, méltó a büntetésre!

A bejegyzés történelmi visszatekintés egy nem létező országra, annak bármi összecsengése jelenbéli történésekkel csak a véletlen műve.

De kedves olvasóm, te (a karvalytőke helyében) mit tennél ebben a hipotetikus helyzetben? Én személyesen törném le az inflációt, hogy Nevenincs ország népe elégedett legyen, nem törődve az emelkedett kockázattal és romló profitabilitással!

4 comments on “Ha a rádióból üzennek az inflációnak…

  1. Kíváncsi lennék mi lenne, amikor tömegesen jönnek rá a keményen dolgozó zemberek, hogy mennyire át vannak verve, mikor látják, hogy dupla, helyenként tripla árat fizetnek még Ny. Európához képest is? Röhej, hogy már Spanyolországban is -nem túlzás- fele/harmad áron ruházkodok fel és kajázok. És ez utóbbi nem valami szocialista utóérzés, amit pl. a túlárazott Balatonon kapsz, hanem magyar szemmel luxus kaja. Nevenincs ország tisztességtelen és inkompetens vezetőségének az az egy szerencséje, hogy a birkák nincsenek tudatában milyen rosszul élnek. Még…

    1. az a gyanum hogy ez a raebredes folyamatosan tortenik, es emiatt ugyanolyan utemben el is hagyjak az orszagot azok akik raebredtek, emiatt akkik maradnak ujra meg fogjak szavazni a ketharmadot. Legalabbis szamomra igy magyarazhato az elmult tizenpar ev. Narancs szuleimet azzal szoktam vigasztalni hogy akkor ezek szerint a vilag legjobb orszagaban elnek, hiszen ezt mondja a “fuggetlen” media is. Vicces hogy pont az ö korosztalyuk volt anno akik nem hittek el a “hanyatlo nyugat” dumat es egymas kozt bartereztek a levis farmert

    2. @V: miért kevertek aktuálpolitikát ehhez a réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban játszódó történethez?
      De egyébként nem hiszem, hogy lenne bárhol tömeges ráébredés. Lassú, szomorú ráébredés lesz, de mindig egy lépéssel a lehetséges változtatás után.

Comments are closed.