Lakásfelújítási támogatás

Mivel sokakat érinthet a nemrég kiadott lakásfelújítási támogatás (bár közel sem annyi embert, mint az emberek hiszik), így gondoltam írok róla.

Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne maradj le egy bejegyzésről sem. Ezen kívül csináltam instagramot is, ahol könnyebben emészthető, egyszerű ötleteket adok a mindennapokra, kövesd azt is! 😉

Az egyik legfontosabb dolog, hogy a támogatás a számlával igazolt összeg maximum 50%-a, de maximum 3 millió forint. Mivel családtámogatásról van szó, azok kaphatják meg, akiknek van 25 év alatti eltartottja, illetve saját tulajdonban lakik. Ezen kívül van pár egyéb kisebb kitétel, a fent linkelt közlönyben elolvasható.

lakásfelújítási támogatás

Nagyon fontos kitétel, hogy a támogatás 50-50%-ban lehet anyagköltségre és munkadíjra elszámolni. Tehát a maximális támogatáshoz mindkét kategóriának el kell érnie az 1,5 millió forintot.

Mivel a lakásfelújítási támogatás utalása utólagos, a teljes felújítás összegét a családoknak kell finanszírozni. Ez egy komoly szűrő lehet (amellett, hogy 50% önerőt is elő kell teremteni).

Részletek a bankmonitor bejegyzésében.

Remélem tetszett a bejegyzés, kommentelj bátran, nézz körbe, vagy oszd meg a barátaid közt (kattints a lenti facebook gombra).

Korábbi tartalmak:

2 comments on “Lakásfelújítási támogatás

 1. Nappali egyetemista fiam 2021.júl.1-én tölti be 25 évet.
  Konyha felújítás jelentős részét a beépített bútorok, ill. tűzhely, mosogató cseréje (burkolat és vezetékek cseréje mellett) tenné ki.
  Ezekre is vonatkozik a támogatás?

  szerk: a nevedet kicsit módosítottam, hogy ne az e-mail címed legyen 🙂

  1. Szia!
   Szerintem igen, ha egy éve ott laktok hivatalosan mindannyian, csak aránylag sietni kell.
   Annyira figyeljetek, hogy a támogatás 50-50%-ban lehet munkadíj és anyag, tehát ha 1M a munkadíj, 5M az anyag, akkor is 2M-t fizetnek a MÁK értelmezése alapján.

Comments are closed.