Miért KonyhaKontrolling?

Mi az a kontroller?

Mesebeli lény, a költségcsökkentések nagy kedvelője, és aki szerint megfelelő erőforrással (mindenekelőtt pénzzel), 1 hónap alatt a semmiből össze lehet hozni egy gyereket. Ilyen a kontrolling.

Kedvenc elfoglaltsága, hogy események valódi költségét számolja, félelmetes fegyvere a tények hajigálása, amitől igaza nem lesz, de kevésbé szerethető igen.

Közeli rokona a többi közgazdásznak, de elhatárolódik azon iskoláktól, ahol szoft faktorokat is figyelembe vesznek.

Kedvenc eszköze minden célra az excel, ami köztudomásúlag a legjobb prezentációs, grafikai, szövegszerkesztő és adatbázis eszköz, ráadásul még a számológépet is helyettesíteni tudja. Szívesen használ kevésbé erőteljes eszközöket, mint a flipchart illetve különböző papírok szélei, ez utóbbiból mindig van nála 5 különböző.

Akkor miért KonyhaKontrolling?

KonyhaTündérrel gyakran mókázunk azon, hogy az otthoni pénzügyi rendszerünk bonyolultabb, mint a cégé, ahol mindketten dolgoztunk. Ugyan ez a méret miatt nem teljesen igaz, de kétségtelen, hogy igyekszem minél profibb rendszert létrehozni. Mindezt annak érdekében, hogy az utolsó forintig ismerjük és előre jelezzük, hogy merre megy a pénzünk, milyen költségeink vannak. Talán ilyesmit csinál a kontrolling is. Ebben még nem vagyok biztos.

Hogy milyen eszközöket tudsz erre használni, az itt olvasható.

kontrolling


Még videós használati útmutatót is készítettem hozzá.

Szerettünk volna egy olyan nevet választani, ami kifejezi, hogy a mindennapi emberek pénzügyire kívánunk koncentrálni, szeretnénk egy gondolkozásmódot átadni, amivel az átlagember napi gondjait (innen a konyha) segíthetjük meg.

Éppen ezért nyitottam az akár ingyenesen is igénybe vehető pénzügyi coachingot, de szinte minden kérdésedre választ találsz a kezdj itt oldalon.

KonyhaKontroller

Comments are closed.