Miért KonyhaKontrolling?

Mi az a kontroller?

Mesebeli lény, a költségcsökkentések nagy kedvelője, és aki szerint megfelelő erőforrással (mindenekelőtt pénzzel), 1 hónap alatt a semmiből össze lehet hozni egy gyereket. Ilyen a kontrolling.

Kedvenc elfoglaltsága, hogy események valódi költségét számolja, félelmetes fegyvere a tények hajigálása, amitől igaza nem lesz, de kevésbé szerethető igen.

Közeli rokona a többi közgazdásznak, de elhatárolódik azon iskoláktól, ahol szoft faktorokat is figyelembe vesznek.

Kedvenc eszköze minden célra az Excel, ami köztudomásúlag a legjobb prezentációs, grafikai, szövegszerkesztő és adatbázis eszköz, ráadásul még a számológépet is helyettesíteni tudja. Szívesen használ kevésbé erőteljes eszközöket, mint a flipchart illetve különböző papírok szélei, ez utóbbiból mindig van nála 5 különböző.

Akkor miért KonyhaKontrolling?

KonyhaTündérrel gyakran mókázunk azon, hogy az otthoni pénzügyi rendszerünk bonyolultabb, mint a cégé, ahol mindketten dolgoztunk. Ugyan ez a méret miatt nem teljesen igaz, de kétségtelen, hogy igyekszem minél profibb rendszert létrehozni. Mindezt annak érdekében, hogy az utolsó forintig ismerjük és előre jelezzük, hogy merre megy a pénzünk, milyen költségeink vannak. Talán ilyesmit csinál a kontrolling is. Ebben még nem vagyok biztos.

Hogy milyen eszközöket tudsz erre használni, az itt olvasható.

Szerettünk volna egy olyan nevet választani, ami kifejezi, hogy a mindennapi emberek pénzügyire kívánunk koncentrálni, szeretnénk egy gondolkozásmódot átadni, amivel az átlagember napi gondjait (innen a konyha) segíthetjük meg.

Ennek támogatására indítottam a pénzügyi coachingot, de szinte minden kérdésedre választ találsz a kezdj itt oldalon.

KonyhaKontroller (Péter)

kontrolling

Comments are closed.