Mivel töltöd az idődet? Időmenedzsment

A hétfői bejegyzés írása során jutott eszembe, hogy milyen mókás lenne megnézni, hogy mit csinálunk valójában az időnkkel, ami az időmenedzsment egy fontos része. Ráadásul végre találtam egy táblát, ami ki tudja váltani a google docs megoldásait valamivel, ami a beírással egyszerre változik.

időmenedzsment

Nem biztos, hogy számoltad már, de egy évben 8760 óra van. Még ha évi 2000 óra (bejárási  időtől függően) el is megy az életedből a főállásodra, a maradék idő akkor is jelentős. Persze, ebből még ~2860-at alvással, ~780-at alap személyes higiéniával és evéssel töltesz. Ez még mindig több, mint 3000 óra évente. Vajon ezeket az időket úgy használod, ahogy szeretnéd?

Igyekszem segíteni egy számolótáblával, ami hosszúnak tűnik, de a <tab> nyomkodásával gyorsan végig lehet írni. Ha van kedved, oszd meg a te is az eredményeidet a kommentek közt. Akkor is szólj, ha kihagytam valami fontosat.

Nálam az utóbbi hetek alapján az jött ki, hogy nagyon sok időt töltök a bloggal – remélem ezt tapasztaljátok, s ha tetszik a bejegyzés, akkor nyomjátok meg a facebook megosztás gombot, nekem nagyon sokat segít . Az is látszik, hogy túl sok időt töltök youtube videók nézésével. (A mobilos youtube-on a nevedre kattinva megnézhető a múltheti idő.) Azt hiszem, hogy az az idő jobb helyen lenne máshol.

Eredmények

A saját eredményem 35%-7%-55%-0%. Vajon milyen időmenedzsment technikával tudnám javítani az időm hatékonyságát? Egyáltalán van értelme tovább javítani? Ki tudja ezt megmondani?

Akármi is jön ki, kérlek kezeljétek a helyén: fontos, hogy olyan dolgokkal is töltsön időt az ember, amik kikapcsolják, pihentetik. Nyilván nem érdemes semmit túlzásba vinni, és nem szabad arról megfeledkezni, hogy mik a valódi céljaink, mi fontos az életünkben.


Olvasd el a bejegyzést a legrosszabb pénzügyi döntésemről is!


Hálás vagyok, ha megosztod a bejegyzést a lenti facebook gombbal. Likeold a facebook oldalam, hogy ne maradj le egyik bejegyzésről sem!
Szívesen válaszolok a kommentedre ha kérdésed, meglátásod esetleg példád lenne.

Comments are closed.