MVM Bónuszprogram vélemény

Nemrég szembe jött velem az interneten az MVM Bónuszprogram, és arra gondoltam, hogy leírom a véleményem. Ha még eszembe jut valami, akkor később frissítem a bejegyzést. A véleményed, meglátásod szívesen várom a kommentek közt.

Iratkozz fel a youtube csatornámra (1000 feliratkozó a cél 😉 ), ott hétről-hétre, napról-napra tudod követni a kiadásaimat, és a pénteki bejegyzéseket is felteszem általában.

Mi az az MVM Bónuszprogram?

Ha jól értem ez egy megtakarítás jellegű termék, aminek kötött a felhasználási helye – magyarul a bolt (de a köre nem annyira). Minimum 13, maximum 60 hónapon keresztül befizetsz (20-60 ezer forintot), majd a befizetéseidet és a bónuszaidat elköltheted az MVM Bónuszprogram partnereinél.

A befizetések után 40% bónuszpontot kapsz. Ez jól hangzik, de a bónusz annyira nem számít, mint azt elsőre gondolnánk.

MVM Bónuszprogram

Miért éri meg ez az MVM-nek?

Mivel nemrég indult a szolgáltatás, így jelenleg valószínűleg sehogy, de ha jól sejtem, akkor három dologból lehet pénze:

 • Szerződéskötési díj: jelenleg 0 forint (az első 150 ügyfélig), de a honlap tanúsága szerint 34290 Forint a díj. Gondolom ennek jelentős része az értékesítő közvetítői díja lesz később.
 • Havi szolgáltatási díjból, ami 2000 forint, ez talán egy MVM szintű cégnek nem nagy összeg, bár sok szerződő félnél összeadódhat, neked viszont annál inkább, Egy 4 éves szerződésnél majd’ 100 ezer forint.
 • Partnerektől jutalékból. Mivel a szerződött partnereknek kedvezményt kell adniuk, így jó lenne tudni, hogy ezen felül kérnek-e jutalékot.
 • A befizetett források kamatából. Nem ismerem az MVM működését, és az ilyen jellegű tevékenység jogszabályi hátterét, de nem vagyok abban biztos, hogy ezekkel az összegekkel mennyi hozamra tehet szert. Tippre nem sokra. Különösen ilyen kamatkörnyezetben.

Így első ránézésre nem teljesen értem, hogy ilyesmit miért az MVM csinál. Ha egy bank terméke lenne, akkor talán érteném, de így igazán több kérdésem lett, mint amit meg tudtam válaszolni.

Neked miért is éri meg?

Fent már említettem a 40% bónuszt. Ez jól hangzik, de a valódi bónusz nem ez, hanem a partnerkedvezmény.

4%-os és 48%-os kedvezmény is van, valamint találtam olyan elfogadóhelyet, ahol adott pénzösszeg a kedvezmény.

Ha te befizettél 1 millió forintot, kaptál 400 ezer bónuszt, de a partnerednél 10% kedvezmény van, akkor 1,11 milliót tudsz felhasználni. A maradék 289 ezer bónuszt csak akkor, ha további 2,711 millió forint értékben vásárolsz nála.

Vagyis a bónusz mértéke nem igazán számít, sokkal fontosabb a kedvezmény mértéke. Sajnos meg sem tudom tippelni, hogy az adott kedvezményt felszámítva versenyképes-e az adott bolt. De még rosszabb, hogy 13-60 hónap múlva az lesz-e.

A korrektség kedvéért a 40% bónusz kihasználható teljes mértékben is: ha valahol szeretnél például egy milliót elkölteni, ahol 10% a kedvezmény, akkor befizetsz 260 ezer forintot. Mondjuk 13 hónapig 20 ezer forintot. Ekkor bemész a boltba, leteszed az összes utalványod (4 ezer bónuszpont kivételével), valamint 640 ezer forintot, és megtakarítottál 100 ezer forintot, ami ugyanúgy 10%, csak nem kellett hónapokig bent tartani a pénzed nagy részét.

Mondjuk elment közben 26 ezer szolgáltatási díjra és ha nem vagy benne az első 150-ben, akkor 34290 forint számlanyitási díjat. Nyilván az arányok javulnak nagyobb havi befizetezésnél vagy hosszabb gyűjtésnél.

Az MVM Bónuszprogram átverés?

Ezt meg lehet mondani? A program nemrég indult. Talán lehet belőle valami, de az is lehet, hogy elhal hamar. Én nem értem, hogy ebben mit csinál az MVM, de azt sem, hogy miért jó nekem, úgyhogy azt hiszem ezt most kihagyom. A 40% bónusz szerintem kicsit átverés szagú, olyan MLM értékesítős, de ettől még önmagában nem feltétlen rossz a dolog. De valahogy a többi sem győzött meg.

Jelenleg nincs olyan sok partner, én azt hiszem csak akkor lépnék be, ha tudnám, hogy az egyik partnerboltban (akármi történik csak abban) szeretnék vásárolni hamarosan, de több, mint egy év múlva.

6 comments on “MVM Bónuszprogram vélemény

  1. mivel volt egy nagyon kis ralatasom az MVM kozeli bagazsra par eve, ugy sejtem hogy itt arrol van szo hogy a partner cegek ilyen haverokhoz kozeli vallalkozasok (persze ez elsore nem feltetlenul latszik)

 1. Biztosítási termékkel is jelentkezett az MVM nemrég.
  Ők lesznek (vannak) az új Posta, Aki mindent is csinál.

  1. Arra kíváncsi lennék, hogy az áramszámlám ?befizetésekor? hogyan tukmálnák. „100 forintért esélyt kapsz, hogy idén ne kelljen többet az áramért fizetni?”

Comments are closed.