Nettó bruttó bérkalkulátor 2024

Kevésből is nagyon sokat lehet kihozni.


A fenti tool egy egyszerű nettó bruttó bérkalkulátor azoknak, akik ki szeretnék számolni, hogy mennyi lesz a nettó jövedelmük 2024-ben. A működése egyszerű, a szerződésben foglalt összeget írjuk be a bal felső sarokba, ebből kiszámolja a kedvezmények nélküli nettó bért. A vállalkozásoknak segítségként kiszámolja a munkáltató által fizetendő összes adót és járulékot is. Egy másik számolótáblát, ami megmutatja a teljes jutattási csomag értékét, azt itt találod.

A kedvezmények blokkban be lehet állítani, hogy milyen adócsökkentések alkalmazhatóak ránk. Jelenleg a következők vannak felvezetve:

Családi adókedvezmény esetében két mező megadása kötelező. Az eltartottak száma (aki a családi pótlék összegének megállapítása során figyelembe vehető – gyakorlatilag a 18 év alattiak és a 25 év alatti nappali tagozatosak) és a kedvezményezettek (aki után meg is kapjuk a családi pótlékot) száma. Természetesen nem teljes a felsorolásom, akit mélyebben érint a téma, a NAV információs füzete elérhető itt.

25 év alattiak adókedvezménye miatt a fiatalok bruttó 433 ezer forintig nem fizetnek SZJA – 2022-től ez is választhatóvá vált az eszközben.

Első házasok adókedvezménye gyakorlatilag havi nettó 5000 forint két éven át az egyik félnek, vagy egy éven keresztül mindkét félnek.

Érzékenység és allergia (a megfelelő BNO kódok alapján) a minimálbér 5%-ának megfelelő adókedvezményt (8370) lehet érvényesíteni.

A 25 év alatti pályakezdők után a munkáltató az első két évben a minimálbér erejéig mentesül a szocho és szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettség alól. Ez a nettó bért nem érinti. A munkáltatók több jogalapon is kaphatnak szocho kedvezményt, de talán ez érinti a legtöbb embert.

Az nettó bruttó bérkalkulátor által számolt adatok természetesen tájékoztató jellegűek, pontos bérszámfejtést ezzel foglalkozó szakemberek készítenek. Ha hibát találsz, esetleg kedvezménnyel kapcsolatban van kérdésed, ne habozz megkérdezni!

Valódi pénzügyi segítség

Ha valódi pénzügyi segítségre van szükséged, kattints ide! Ha pedig már a befektetésekben van szükséged, kattints ide.

nettó bruttó bérkalkulátor

Ha megengedheted magadnak, akkor megköszönöm, ha támogatod az oldalt. Ezen kívül kedvelheted a facebook oldalam, vagy gyere el egy coachingra, szerintem nagyon jó hangulatban szoktak telni.

KonyhaKontroller