Pénzügyek karácsonykor

Ezt a bejegyzést lezárhatnám annyival is, hogy a karácsony nem a pénzről szól. Menj és tölts időt a szeretteiddel, hívd fel a barátaidat, kapcsolódj ki egy kicsit. Értékeld az elmúlt évet, nézd meg, vajon abba az irányba haladtál-e, amerre menni szeretnél. Vizsgáld meg, hogy egyáltalán tudod-e merre van ez az irány.

Ha nem, abben itt tudok neked segíteni.

Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne maradj le egy bejegyzésről sem. Ezen kívül csináltam instagramot is, ahol könnyebben emészthető, egyszerű ötleteket adok a mindennapokra, kövesd azt is! 😉

Meg lehet oldani a karácsonyt sok pénz nélkül? Persze, hiszen nem arról szól, hogy milyen ajándékot adsz a másiknak. Egy kis meglepetés, egy apró figyelmesség a másik irányába nagyon sokat jelent bárkinek. Ráadásul sokan nem is szeretik az ajándékokat, így őket más szeretetnyelven tudod elérni. 

 Ilyen lehet például a közösen töltött idő, vagy egy probléma megoldása. Ha mindenki hoz valami, akkor fillérekből meg lehet oldani akár egy közös vacsorát, társasjáték estét, kirándulást. Most pedig, hogy a járvány miatt korlátozva van a találkozások száma, online gyakorlatilag ingyen megoldható a közös karácsony.

És nem is ez a lényeg. Nem sok időd van a földön, vannak dolgok, ahol az elsődleges cél nem pénzügyi. Olyan kevés időt szakítunk azokra, amik valóban fontosak. Ezért találtuk ki az ünnepeket. Ilyenkor nincs kérdés, azzal foglalkozunk, amivel tényleg szükséges. A családdal, a barátokkal, életünk céljával.

Ha pedig egyébként elérheted a céljaidat, semmi nem állít meg abban, hogy nagylelkű legyél a családoddal, szeretteiddel vagy másokkal.

Nem véletlen, hogy az emberek karácsonykor a legnagylelkűbbek. Kicsit elcsendesednek, és helyet adnak a valóban fontos dolgoknak. Rájönnek, hogy adakozni jó, hogy a mindennapi taposómalom nem a célja, hanem csak (elengedhetetlen) része az életüknek. Ez egy fontos, és jó dolog, sajnos különleges alkalom nélkül hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla.

Karácsony emléke

Természetesen a karácsonynak fontos része az is, hogy a keresztények ilyenkor ünneplik a tökéletes ember, Jézus születését. Kevesen tudják, hogy a keresztény egyházban a húsvét sokkal nagyobb ünnep, de a karácsony is nagy jelentőséggel bír, aminek semmi köze a karácsonyfához, ajándékokhoz.

Még ha te nem is vagy keresztény, ez számodra is fontos kép lehet. Világos értékhierarchiát teremt, amihez viszonyítani tudjuk magunkat. Ezen a blogon ennek a pézügyi/gazdasági oldalával foglalkozom, de az életünk különböző területei nem vákuumban léteznek, hanem mind kapcsolódnak egymáshoz, hatással vannak egymásra.

A kárcsonyi időszak alatt érdemes lehet kicsit befelé fordulnod és végiggondolnod a céljaidat, és hogy az életed különböző területein mit kell tenned ezekért a célokért.

Áldott karácsonyt kívánok minden kedves olvasómnak, ha a két ünnep között nem olvasnád a blogom, akkor legközelebb jövőre találkozunk!

Remélem tetszett a bejegyzés, kommentelj bátran, nézz körbe, vagy oszd meg a barátaid közt (kattints a lenti facebook gombra).

Ha a pénzügyeid helyretételében szükséged lehet egy kis segítségre, akkor szeretettel várlak egy kis elbeszélgetésre. Kattints ide a részletekért!

Korábbi tartalmak:

5 comments on “Pénzügyek karácsonykor

  1. Kellemes karácsonyt??
    Jó, hogy van ez a blog (kicsit túl közgázos megközelítés néha, de max összeírunk kommentben:)
    Jó pihenést!

  2. Szeretnék kérni önöktől segítséget karácsonyra egy kis összeg et

    1. Szia! Nem teljesen értem a kérdést, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot a kapcsolat oldalon!

Comments are closed.