Pénzügyi tudatosság: itt kezdd el

Ez az oldal segít eligazodni a legfontosabb témákban, lényegében összegyűjtöttem ide az összes linket, ami segíthet a pénzügyi tudatosság témakörében.

Pénzügyi tudatosság alapjai

Az első, és legfontosabb, hogy a költségvetésedet tedd rendbe. Már három bejegyzést írtam ebben a témában:

Természetesen én a saját rendszeremben hiszek. Legfőképp, mert bemutatja, hogy valóban mennyivel vagy gazdagabb havonta, de sok más hasznos funkciója is van.

ingyenes költségkövető eszköz


Még videós használati útmutatót is készítettem hozzá.

Bevételek és további lépések

Ugyan azt gondolom, hogy nem jó cél, hogy többet keresel, mint amilyen rosszul bánsz a pénzzel, de mindenképp érdemes elgondolkozni a növelésén.

Ezeknek a lépéseknek az elvégzése után remélhetőleg egyre gazdagabb leszel. Szinte bárki számára elérhető az, hogy párezer forintot eltesz a jövőjére. 40 év alatt már 10% is akkora vagyonná nőheti ki magát, hogy megélhetsz csak a hozamaiból.

pénzügyi tudatosság
Itt olvashatsz a korai nyugdíjról is.

Természetesen ennek alapfeltétele, hogy okosan fektess be. Sajnos a pénzügyek világa teli van megkérdőjelezhető emberekkel, de nevezhetjük őket szélhámosoknak is. Mivel a meggazdagodás “minden pénzt megér”, ezért rengeteg pénzt elkérnek alapinformációkért, nem működő tippekért, kurzusokért.

A legjobban akkor jársz, ha te személyesen képes vagy döntéseket hozni. Én mindenkit arra buzdítok, hogy minél többet tanuljon valóban sikeres emberektől (ne azoktól, akik ezt reklámozzák). Ez viszont időbe telik, ezért nem gond, ha egy ideig “alacsony”, de “biztos” és “likvid” befektetésekben van a pénzed.

Természetesen erről a témáról fogok még írni, mert sok érdekességet tartalmaz.

Ha elakadnál – pénzügyi coaching

A pénzügyek világa tud nagyon bonyolultnak kinézni (pedig nem az!). Éppen ezért hoztam létre a pénzügyi coachingot, amely akár ingyenesen személyreszabott segítséget nyújt, hogy el tudj igazodni a pénzügyek világában.

Remélem tetszett a bejegyzés a pénzügyi tudatosság témakörében, gyere vissza minden héten, illetve a lenti gombbal keresd fel a facebook oldalam.

One comment on “Pénzügyi tudatosság: itt kezdd el”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.