Piacszabályozás 2.0, a sorbanállás kora

Mindig szeretem, amikor a politikusok megpróbálnak okosabbak lenni a piacnál. Ezekről már írtam korábban, amikor a szabályozás rosszabb eredményt hoz, mint nélküle lenne.

Az angol jegybank széllel szemben tartotta a font árfolyamát. Jött Soros és a britek megtanulták, hogy ez rossz ötlet.

Nekünk volt 40 év szocializmus, amikor megtanulhattuk volna a leckét. 40 év sorbanállás nem volt elég, itt az idő, hogy újra kipróbáljuk.

Az árszabályozás addig működik, amíg nincs szükség rá. Utána sajnos az államnak, azaz az adófizetőnek kell állnia a veszteséget (így vagy úgy). Remélem ez mindenki számára világos.

piacszabályozás

A bejegyzés csupán képzelet szüleménye, bármilyen párhuzam a való élettel csupán a véletlen műve. – Pénteken jön a valós bejegyzés is.

Adakozás

Ha meghoztam a kedved az adakozáshoz ezzel a némileg szomorú bejegyzéssel, akkor az ukrán helyzetre tekintettel felvettem a kapcsolatot a vajtai kastélyt üzemeltető nonprofit szervezettel, a Calvary-Golgota Szolgáltató Nonprofit Kft-vel. 50 ukrajnai menekültet szállásolnak el napi 3 étkezés mellett.  Ezen kívül ellátják az embereket azokkal az apróságokkal, amiket nem tudtak magukkal hozni. Ennek a finanszírozása kizárólag adományokból és felajánlásokból történik. Ha szeretnél segíteni, akkor átutalással tudod megtenni az alábbi adatokkal:

Kedvezményezett: Calvary-Golgota Szolgáltató Nonprofit Kft
Számlaszám: 1040 2946 0001 8491 0000 0001
Közlemény: „KK menekült támogatás” (Ez csak a mérés miatt szükséges – kontroller vagyok, amit tudok, mérek –, természetesen nem kapok jutalékot vagy bármilyen juttatást ezért.)

(Külföldi bankszámlaszámról (IBAN): HU24 1040 2946 0001 8491 000 0001
 SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB)

Comments are closed.