Sunmoney per vége

Nos, a cím nem kamuzik, ha minden igaz, akkor a jogi vitám rendeződött a céggel. Peren kívüli megállapodás történt, melyről csak a fő infókat leírom.

Ha nem olvastad az eredeti bejegyzést, itt találod.

A lényeg: a keresetben megfogalmazott pontok átfogalmazásra, törlésre kerültek. Ezen kívül a címet és az URL-t meg kellett változtatnom.

Ez természetesen a lényegen nem változtat, ha egy külföldi céggel kötsz 25 éves szerződést haszonbérletről és belebuknál, ne mondd, hogy nem lettél figyelmeztetve.

A dolog jó oldala persze, hogy megszűnik az eljárás.

Őszintén szólva nem vagyok elégedett a megegyezéssel/ítélettel.

Egyfelől az ügyvédi díjaimat magamnak kellett kifizetnem (ez bőven kéthavi megélhetési költségem felett volt, ha szeretnél beszállni, azt itt teheted meg). És még nem beszéltünk a stresszről és az időmről.

Másfelől, hogy finoman fogalmazzak a jogérvényesítés folyamata során sem a korrektség és az integritás nem jutott eszembe.

Mindenesetre örülök, hogy a bejegyzés maradhatott, hogy tudom folytatni a küzdelmet a jobban tájékozott, tudatosabb fogyasztókért. A teljes blog célja ez, és ezért néha megéri kellemetlenebb helyzetbe kerülni.

5 comments on “Sunmoney per vége

 1. Gratulálok! Biztos vagyok benne, hogy hosszú távon megérte!

  1. Nem titkos igazából semmi (még ha szóban kaptam is rá figyelmeztetést, hogy nem akarja a neten visszaolvasni), de izgalmas dolog sincs benne, csak amit leírtam. 🙁

 2. Te konyhadisznó egy tipikusan buta és hozzá nem értő tájékozatlan, de legalább rosszakaratú emberke vagy. A sejtetéseiddel, elcseszett véleményeddel szemben a Sunmoney 9. éve tökéletesen működik, az ígért jutalékokat pontosan fizeti. Az általa alapított ZRt.-k stabilan hozzák a 12% feletti éves osztalékokat. Ne csodálkozz, ha sok kekeckedést és a tagoknak való szándékos károkozást a Sunmoney jogi úton, valamelyik vérmesebb tag pedig egyébb módon fogja megjutalmazni! Ugyanis nagyn sok tiszetességes tagunk tisztességes munkáját teszed tönkre! Úgy látom nem csak ennek de sok más cégnek a hírnevét is rombolod és azt hiszed, ettől mekkora szekértő vagy. Pedig nem, csak egy szánalmas bajkeverő. A Sunmoney pl. 2017-től tagja az ENSZ Globális Megállapodásnak, vállalva a fenntartható és etikus üzletvitelt, a dolgozók jogainak védelmét és a program egyéb alapelveit unglobalcompact.org/what-is-gc/participants/106861 . Te viszont mindennel szembe mész, ani korrekt és etikus üzleti magatartás, úgyhogy ne csodálkozz, ha további gyűjtéseket kell rendezni a hazugsághívők köreiben, ha nem akarsz földönfutóvá válni. És ne takarózz azzal, hogy az ilyen kérdésnek álcázott mondatok „A Sunmoney átverés, vagy csalás?” csupán vélemény, mert ez kőkemény hazugság állítás, amit senki nem köteles elviselni!

  1. Gondolom hallottál már olyat, hogy a stílus maga az ember. Érdemes elgondolkoznod rajta. 😉
   Kíváncsi vagyok honnan tudod, hogy milyen profitja van az általa alapított Zrt-knek. Mert a 2020-as beszámolókban csak osztalékbevétele van, ha van egyáltalán valami… Árbevétele egyiknek sem volt. Nem érdekes? Szerintem az! Nagyon várom a 2021-es beszámolókat!

   Egy csomó kérdést feltettem az eredeti cikkben, valamiért egyikre sem jött érdemi válasz. Te itt a magas lóról kommentelsz, gondolom egyáltalán nem okoz gondot megválaszolni egyik kérdést sem!

   Ha olvastad az eredeti bejegyzést, akkor tudod, hogy az egyik olvasó utánament ennek a komoly UN Global impact kezdeményezésnek. Gyakorlatilag te is tagja lehetnél, a fontos, hogy a „letter of commitment”-et elküldd. Aztán vizsgáld meg önmagad időnként. Nagyjából olyan, mintha az éremboltban vennék magamnak egyet. Szerintem megyek is, veszek egy aranyérmet magamnak, aztán gravíroztatok bele valamit. Pont mint a Sunmoney szokta a másik díjjal (valami global award).

   Mivel ezen cikk alá kommenteltél, gondolom olvastad azt is, hogy mi lett a per vége. Mivel tudod, hogy fent van az eredeti bejegyzés, pár stilisztikai finomításon kívül szinte semmit nem ért el vele a cég. Mivel peren kívüli megegyezés történt, a cég is tudja, hogy a pernek semmi alapja nem volt…

   Őszintén sajnálom, hogy nem tudsz annyi embert beszervezni, mint korábban. Esetleg olvasd el a bejegyzésem az MLM-ekről, akkor talán rájössz, hogy mennyire nincs szükség rátok. Remélem sokan olvassák még, és senki nem fektet be ilyen piramisgyanús cégbe. (Egyébként csak neked egy csipet valóság: az hogy 9 éve működik a cég, évi 8%-os kifizetéssel -ami ugye az ösztönzők és nevetséges díjak miatt nem történik meg – még mindig csak 72%-át fizethette vissza nominálisan a cég az első „befektetőknek”, nem is beszélve az inflációról. De gondolom még mindig van kit rábeszélni. Szóval ha piramis a Sunmoney, még nem is lenne érdemes bedönteni. Az olyankor történik meg, ha már többen vennék ki a pénzt, mint ami befolyik…)

Comments are closed.