Tényleg ennyit fizetünk a bankolásért?

bankmonitor.hu egyik blogbejegyzésében írt arról, hogy a bankszámlahasználat átlagos költsége évente akár több mint húszezer forint is lehet. Talán meglepő, de a kis mindennapi kiadások nagyon könnyen összeadódnak.

A bankolás egy szolgáltatás, amit érdemes mindenkinek használni, ha másért nem is, a készpénzzel járó kockázatokat jelentősen csökkenti. Mivel a banknak sincs ingyen a számlavezetés, teljesen érthető, hogy pénzt kérnek érte. Azonban feleslegesen ne fizessünk többet, mint az szükséges.

bankmonitor bankolás

Hiszen nem egy bank van ma Magyarországon, ami a fent említett húszezer forintos költség töredékéért, esetleg ingyen elvégzi ezt. Természetesen érdemes a teljes csomagot figyelembe venni, hiszen a pénzügyi igényeink eltérőek. Nem lenne okos, hogy ha valaki kétszáz forint számlavezetési díjelőny miatt havi ötszáz forinttal többet fizetne a banki sms-ekre vagy felesleges folyószámlahitelt tartana fenn.

A bankpiacon hasonló a helyzet, mint bármilyen szolgáltatónál. Érdemes 1-2 évente felülvizsgálni, hogy tényleg a jelenlegi szolgáltató adja-e a legjobb ár-érték arányt. Tévhit az is, hogy a bankok honorálnák a hűséget.

A bankmonitor cikke kitér arra is, hogy már régóta elérhető az egyszerűsített bankváltás. Ugyan a bankfiók meglátogatását nem váltja ki teljesen (legalábbis a bankkártyát mindenképpen le kell adni), de megkönnyíti a folyamatot (például a bank intézi a csoportos beszedések átírását).

Senkinek nem ajánlom, hogy évi 100 forint miatt bankot váltson, hiszen némi időbefektetéssel jár, de ha pár óra ügyintézéssel évi tizenezer forint megspórolható, akkor mindenképpen érdemes elgondolkozni a váltáson.

A bankmonitor teljes bejegyzése itt érhető el.
A bejegyzés a bankmonitorral való partnerség keretén belül készült, mely a Konyhakontrolling Blog számára semmilyen pénzügyi előnnyel nem jár, csupán kölcsönös megjelenítést biztosítunk egymásnak.

Remélem tetszett a bejegyzés, csütörtökön újra jelentkezem, addig is kommentelj bátran, nézz körbe, vagy oszd meg a bejegyzést a barátaid közt (kattints a lenti facebook gombra).

Itt arról olvashatsz, hogy hogyan tudsz béremelést kérni.

Szerintem érdekesnek találodhatod, hogy miért jó neked, ha adakozol!

Comments are closed.