Újévi fogadalom – vajon februárig kitart?

Az utóbbi években kevesebbet hallottam már róla, de biztos vagyok abban, hogy sokaknál még mindig szokás valamiféle fogadalmat tenni. Azonban nem véletlen, hogy edzésen januárban nem lehet megmozdulni, aztán márciusban a termek már nem tudják fizetni a számláikat. (Az egyetemi évek alatt mindig nagyon mérges voltam, mikor szemeszter első hetén szó szerint nem lehetett leülni az előadókban. A félév végére természetesen csak pár igazán motivált hallgató maradt.)

Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne maradj le egy bejegyzésről sem. Ezen kívül csináltam instagramot is, ahol könnyebben emészthető, egyszerű ötleteket adok a mindennapokra, kövesd azt is! 😉

Szóval nem szeretném azonnal leírni az újévi fogadalom intézményét, hiszen ha valaki, én hiszek a személyes fejlődésben. Azt viszont be kell látni, hogy valamilyen okból nem működik.

újévi fogadalom

Pedig minden adott. Legtöbbünk egy hosszabb szabadságot tudott kivenni a két ünnep között, a korai sötétedés miatt egyébként sem járunk sokfelé, így volt idő kicsit visszatekinteni arra, hogy merre halad az életünk, melyik irányba szeretnénk esetleg fordítani. Ez egy hasznos dolog. Ha azonban a felfedezett hiányosságok nem okoznak változtatást, akkor teljesen feleslegesen stresszeli magát vele az ember. És itt jönnek be a fogadalmak/fogadkozások. 

Alapvető problémák

Ha csak egy végcélod van, de az utat nem látod felé, akkor esélyed nincs. Ha világbajnok szeretnél lenni valamiben, az önmagában csak egy álom, nem terv. Lépéseket, kisebb célokat kell elérned először. Az első, hogy megtanulod a szabályokat. Aztán megszerzed az első győzelmed. Aztán helyi, regionális versenyeket nyersz, majd az országosat is. De ha még mélyebbre megyünk, minden egyes edzésnapra is lehet célokat felállítani. Ezek sajnos időbe telnek.

Sokan csak a sprinteket szeretik. Ez nagyon jó, mert ugyan “belehal” az ember, de utána nyugodtan visszatérhet oda, ahol előtte volt. Csakhogy a sprint rossz stratégia ott, ahol hosszú távon kell eredményeket felmutatni. Nem véletlen, hogy a pénzügyi tudatosságot is legtöbbször a maratonfutáshoz hasonlítom.

Aki az első pár lépésen elveszíti minden energiáját, az nem fog célba érni!

Megoldás

A megoldás tehát, hogy reális célokat állítunk fel reális ütemtervvel. Ha álmodozni szeretnél arról, hogy 5 kilót leadsz, megteheted, de ha el is szeretnéd érni, akkor le kell bontanod konkrét lépésekre és ütemezésre. Aztán ki kell találnod, hogy hogyan tudod fenntartani a lelkesedésed.

A pénzügyi coaching nevű szolgáltatásom egyik legnagyobb hozzáadott értéke az, hogy előzetesen felméri az akadályokat, valamint utánköveti a célok megvalósulását, ezzel hozzásegít ahhoz, hogy ne lankadjon a figyelmed.

Változtatni nehéz, valódi motiváció kell hozzá. Egy fellángolás nagyon hasznos tud lenni, azonban közel sem elég arra, hogy hosszú távú javulást hozzon az életedbe. Éppen ezért nem vagyok nagyon lelkes az újévi fogadalom miatt sem. Egy 5 éves tervnél szinte mindegy, hogy januárban, márciusban vagy szeptemberben kezded el. És hidd el, egy terv, amit érdemes is követni, az legalább 5 év hosszú, és nem érdemes sokat várni az elkezdésével. Ha ez megrémiszt, az nagyon jó. A valódi változások rémisztőek, veszélyesek és áldozatokkal járnak.

Töltsön el reménnyel az, hogy képes vagy rá. Neked sikerülhet! Sőt senki más nem tudja az életedet megváltoztatni. Ha készen állsz, segíteni tudok, de neked kell csinálni. Minél hamarabb és minél kitartóbban.

Ha az lenne az egyik célod, hogy megértsd a pénzügyeidet, akkor használd bátran a KonyhaKontrolling költségvetéskövető rendszerét. Van benne minden, amire szükséged lehet, ráadásként youtube videós segítséggel! (Bővebben itt olvashatsz róla.)

Remélem tetszett a bejegyzés, kommentelj bátran, nézz körbe, vagy oszd meg a barátaid közt (kattints a lenti facebook gombra).

Ha a pénzügyeid helyretételében szükséged lenne egy kis segítségre, akkor szeretettel várlak egy kis elbeszélgetésre. Kattints ide a részletekért!

Korábbi tartalmak:

One comment on “Újévi fogadalom – vajon februárig kitart?”

Comments are closed.